härlig dag!


Såå underbart väder idag! När jag vaknade i morse och såg att temperaturen krypit ner till -6° ville jag helst somna om och vakna en varmare dag. Väl ute hur stugan var det dock ganska skönt, med halsdukar och vantar är vinter ganska mysigt ändå! Föreläsningen var en riktig snarkfest men vi fick tillbaka tentan och med topscore på den skuttade jag därifrån! 


Nu i eftermiddag har jag varit ute och gått i kalmarsundsparken, för en gång skull blåste det inte storm. Minusgraderna kändes i kinderna men det var skönt ändå! Nu blir det lite pluggstuga här hemma, det där med tentaplugg verkar vara en nerver ending story... 

söndagsmys

Idag har det varit en riktig slappesöndag! Vaknade trött som få efter alldeles för få sömntimmar i bagaget, men det var dags för Christina och hennes fina lilla familj att åka hem så ville gärna spendera morgonen med dem. Vi åt frukost ihop och jag gosade massa med Lilly innan jag och pappa vinkade av dem här hemma. 

När de åkt la jag mig på pappas säng och såg på serier, somnade och vaknade inte igen förens kl 14. Sååå skönt! Nu ikväll har jag varit ute i Ryssby och hängt med Annie och Sabina. Vi har käkat tacos i vanlig ordning, snackat massa, skrattat mer och kollat på bilder från Thailand. Tänk att det snart redan gått ett år sedan vi åkte, det är minsann inte klokt.  


Nu ska jag sova och ladda batterierna för en ny vecka. Är fortfarande "ledig" från skolan men den här veckan blir ändå lite mer seriös med några jobbdagar nere på Axells och tentaplugg däremellan. 📚

Farväl 2015, gott nytt 2016

Varje nyår får jag lite sådär vemodskänsla i magen. December är helt plötsligt borta, det är januari. Januari låter så mycket omysigare än december och pang bom så är ett helt år historia. Men det betyder också att ett helt nytt år har tagit sin början. Ett orört år som vi kan göra vad vi vill med, som vi borde göra det allra bästa vi kan av.  
 
Jag har funderat lite på nyårslöften. Jag har inte direkt spikat upp någonting på väggen men jag tänkte typ såhär; våga säga ja till saker, skratta mer och engagera dig helhjärtat i något du tycker om och skapa fina minnen. Det är några ord till mig själv såhär första dagen på året. Inget specificerat, men kanske några kloka riktlinjer. 
 
2015 har varit ett fantastisk år! Det kunde inte ha börjat bättre än med att sätta sig på ett flyg till Thailand med två underbara vänner, för att komma tillbaka först tre månader senare. Då med helt nya erfarenheter och underbara minnen från fem nyutforskade länder. Någonstans mitt i allt fint bestämde jag mig för att inte åka tillbaka för ytterligare än säsong i Bodrum. Något som var sjukt svårt och jobbigare än jag trodde att komma fram till. Jag vet fortfarande inte riktigt om jag ångrar det eller inte, men den tid jag skulle spenderat där fick jag tillsammans med vänner och familj här hemma istället. Jag blev moster igen, denna gång till söta lilla Lilly. En sommar i gulliga Gjövik i Norge, min fina systers bröllop i Ronneby och äntligen svenskt midsommarfirande med goa vänner. Som jag längtat! 
 
Sensommaren bjöd på semester i Bodrum, en vecka i min turkietbubbla innan det var dags att ta flyttlasset och åka till Kalmar. Min nya hemstad! Exakt på dagen tre år sedan jag började jobba i Turkiet, det blev som att börja på ett nytt kapitel på något sätt. Min första termin i Kalmar har varit så bra. Jag har lärt lärt känna en hel drös nya knäppa och fina människor, blivit en del av studentlivet, fått ett roligt jobb som studentambassadör, provat på mitt framtida yrke, skrattat och stannat uppe jättesent (både för plugg och lite festligare saker). 
 
Bland allt det här finns det såklart en hel del andra roliga minnen och händelser, som alltid. 
Med ett helt amazing år i bagaget säger jag GOTT NYTT ÅR till er alla, gör 2016 till det bästa det kan bli!