På tur i Italien: Dag 6

Sista dagen av min lilla Italien-trip var här och jag spenderade större delen av den med att bara ta det lugnt och njuta av solen i Peschiera. På eftermiddagen tog jag tåget till Verona där jag strosade omkring på de mysiga gatorna, åt en sista gelato och njöt av sista timmarna på mitt spring break. Från Verona tog jag sedan sent på  kvällen bussen tillbaka till Konstanz. Det tog hela natten och jag var framme runt klockan 9 på morgonen. Så trött och hungrig kom jag hem till lägenheten och mina roomies, men sååå nöjd och glad över allt jag sett och gjort! Mitt första och förmodligen enda spring-break får fem av fem Gelato's! Paris, mamma på besök och sen en vecka i Italien. Vad kunde vara en bättre uppladdning för de sista månaderna av plugg?
 
Ett par bilder från Verona

På tur i Italien: Dag 3-5

Tre härliga dagar spenderade jag runt vackra, härliga Gardasjön. Jag sov på ett riktigt fint hostel i Peschiera del Garda där jag träffade flera sköna personer! De flesta som var där reste runt på egen hand, så på kvällarna möttes vi i lobbyn för "social dinners", pratade om allt och inget och drack öl. Jag sov i en sovsal med åtta sängar i, men vi var som max sex personer där inne tror jag. Det var iallafall ett riktigt fräscht och trevligt ställe med perfekt läge. Dagarna spenderade jag på upptäcksfärd på olika platser runt sjön. Första dagen hyrde jag cykel och cyklade till Sirmione, en mysig liten by/stad med ett riktigt fint slott. Gamla staden låg ute på en ö, och där var så himla fint. På kvällen åt vi pizza tillsammans på hostlet och jag var såå trött och hade ont i rumpan efter 3 mil på en citycykel.
 
 
Bilder från Sirmione
 
Andra dagen kom Irene, som jag pluggar med i Schweiz, och vi åkte runt lite med hennes bil. Vi körde till Riva del Garda, som ligger längst upp vid norra änden av sjön. Det tog ungefär två timmar att åka dit, och där var så fint! Hemma i Peschiera åt vi middag på en restaurang precis vid vattnet och kollade på solnedgången. En annan dag besökte vi också en av Europas största parker/trädgårdar. Där var så fint men väldigt varmt så när det blev dags för lunch åkte vi vidare. Under de här dagarna blev totalt kär i platsen, sjön och naturen. Ville stanna för alltid, men tyvärr väntade verkligheten och skolan runt hörnet.
 
 Bilder från den stora parken och Riva del Garda 

På tur i Italien: Dag 2 🇮🇹

Min andra natt spenderade jag i lilla sömniga Palazzolo Sull'Oglio. Där fanns inte mycket mer än ett vattendrag och massa hus. Min "riktiga" destination var dock Bergamo, som låg 25 minuter bort med tåget. Där spenderade jag hela dagen med att strosa omkring i gamla staden som låg högt ovanför de nya delarna av stan. Jag åt riktigt god pasta på ett mysigt ställe bland alla gamla byggnader, strosade lite till och åt sååå god Gelato senare på eftermiddagen. Bergamo var mysigt, men det räckte med en dag där för mig. Sov på ett Air bnb i Palazzolo hos en italiensk kvinna som inte kunde ett ord engelska. Men det gick bra ändå! Hon pratade italienska och kroppsspråk med mig och jag kunde iallafall förstå vad jag behövde veta. Med hjälp av min i princip obefintliga skolspanska kunde jag också få ur mig ett ord eller två. På morgonen tog jag tåget mot nästa ställe som jag sett fram emot sedan första bilden jag googlade fram för Några veckor sedan, Gardasjön.