St Gallen Daytrip

I fredags tog jag och mina roomies en liten dagstur till St Gallen, som ligger 45 minuter med tåg härifrån. Det är "huvudstaden" i kantonen som också heter St Gallen. Väldigt fint var det! Vi var mest i gamla stan, och alla hus och byggnader var så fina. Verkligen sådär traditionellt schweiziskt/tyskt. Där finns också en megakyrka, som till och med står med på UNESCO's världsarvslista! Utsidan var inte så utmärkande, men insidan hade såå många detaljer och dekorationer, så det var häfigt att se.
 
Efter några timmars promenerande ute i kylan (det var kallt!) så värmde vi oss med riktig italiensk pizza. På eftermiddagen tog vi tåget tillbaka till Kreutzlingen där en kväll med de andra utbytesstudenterna och våra study buddys väntade.
 
 
Det var allt från St Gallen! ♥

Saturday morning

Hej och godmorgon!
 
Jag har nästan precis stigit upp här och funderar på hur jag ska spendera dagen. Just nu sitter jag fortfarande under täcket i sängen och slappar. Regnet öser ner utanför så det blir nog ingen action här än på en stund. Skönt med en lugn morgon ändå! Nu har vi haft två halvdagar på universitetet där vi har fått information om allt från lektionssalar till hur man loggar in på studentwebben, vart man äter och så vidare. Vi har också tagit bilder och fått våra "campus-kort", så nu är vi officiellt studenter på PHTG. Känns bra! Vi har också fått veta att det finns ett gym som vi studenter kan använda helt gratis, så tänkte kanske kolla in det idag. Hade inte förväntat mig något sånt, men det är ju jättebra! Nu finns det inga ursäkter... :)
 
Igår var vi inne i Konstanz och promenerade lite, en av våra roomies som redan varit här ett tag åkte hem tidigt imorse så vi tog en liten "hejdå-fika" för henne på ett mysigt Café. Det var så trevligt att bara sitta där och prata i timmar!
 

På upptäcksfärd

Första "riktiga" dagen här i Kreutzlingen/Konstanz är snart slut, första dagen när jag både vaknar och somnar här. Och vilken dag det har varit! Till en början var den väldigt lugn, dock inte på våningen ovanför där barnen som bor där verkade löpa amok. Med mina nya bästa vänner öropropparna (skämtar inte, det är lyhört här) kunde jag iallafall ta igen lite förlorad sömn från natten innan och steg inte upp förens klockan var halv 12. Väl uppe fixade jag lite frukost och gjorde mig redo för upptäcksfärd. I fyra timmar gick jag och bara såg mig omkring, det är så fint här! Kreutzlingen i sig är ganska litet, det finns en liten shopping-gata med butiker och caféer, och många bostadsområden. I Konstanz däremot, som är tyskt, är utbudet lite större. Där är också så sjukt fint! Vart man än tittar så finns där något fint att se på. Mycket har jag hunnit se idag men tror det finns en del kvar också, så det blir spännande. Nu ikväll har jag och mina roomies hängt i vårt lilla, ganska omysiga kök, och bara suttit och pratat. Imorgon ska vi till skolan!
Gräns mellan Schweiz och Tyskland, här behöver man dock inte gå igenom. Närmare där vi bor är det mest en blomkruka på gatan som markerar gränsen. 
Tillbaka hemma i Schweiz!