en månad sedan Bangkok

Igår var den en månad sedan jag och Sabina klev av planet i Köpenhamn, lite lagom möra i kroppen efter 12 timmar uppe i det blå. (går)Dagen till ära tänkte jag berätta lite om vår vistelse i Bangkok, för jag vet att jag aldrig skrev om det när vi var på plats. 
 
Vi åkte till The big Bangkok med buss från Siem Reap i Kambodja. Vi betalade hela resan, som kostade runt hundralappen, på vårt hotell men den var uppdelad i två kan man säga. Vi åkte först en minibuss till landsgränsen, dit tog det ungefär 3,5 timme. Där fick vi sedan gå igenom passkontroll, imigration-office och en lång jäkla kö och sen vips - back in Thailand! Att komma tillbaka till Thailand kändes enkelt och lite skönt, för första gången på resan så var det nya landet inte alldeles nytt. Här var vi lite varma i kläderna så att säga, vi hade koll på valutan, vi visste redan hur man sa tack och hur mycket man kan pruta när man ska åka tuk tuk. Annars har det varit en utav de grejjer som varit mest spännande och roligt - nytt land och ny förvirring. Hur mycket är en kambodjansk hundring värd? Ingenting? Hur tar man sig över gatan i Ho Chi Mihn? Vad heter tack på Vietnamesiska? Vad är jättedyrt och vad är normaldyrt i Singapore? Ojoj, tänk så mycket vi numera vet om länderna vi besökt. 
 
Okej, tillbaka till Bangkok. Att rulla in i storstaden kändes både spännande och lite sorligt, det var så mycket som kom över en då. Slutet på resan hade liksom alltid varit så långt borta, helt plöstligt så var vi framme på slutdestination. Man insåg också att vi inte skulle få ligga på någon mer paradisstrand, höghus och avgaser var det sista liksom, och storstad var vi egentligen ganska mätta på. Innan vi kom dit hade vi försökt googla oss till i vilket område som var bäst att bo i, vart man hade närmast till bra shopping, shysst mat och andra backpackers. Efter mycket om och men kom vi fram till att Khao San Road var det bästa alternativet, bussen stannade till vår stora lycka på gångavstånd därifrån. (varje sparad taxi-slant är en bra slant!) Vi hade ett lite finare hotell bokat till dagen efter då det skulle bli våra sista nätter på resan så nu checkade vi in på första bästa hostel. Det blev något som hette mamas i en liten gränd bakom Khao San. Kvinnan i receptionen varnade oss för att det var högljutt här om kvällarna men då det var vår sista natt på hostel så kände vi att det kunde kvitta och för all del - hur illa kunde det vara? 
 
Alltså, ni vet när man går på toa på en nattklubb. När musiken liksom mattas av lite på grund utav väggarna men man fortfarande kan känna vibrationerna från högtalarna och höra musiken väldigt tydligt? Så var det i vårt rum. Som sagt, vi hade hotell bokat till dagen efter så på morgonen gick vi för att checka in. Här väntade roof top-pool, renbäddad säng varje dag och en dusch som var bara vår! De resterande dagarna spenderade vi på att shoppa, äta thaimat (how i missed that pad thai...), festa, gå på marknad, åka tuk tuk i det sjukaste ösregn någonsin, bada i poolen, och bara ha det allmänt bra. Min födelsedag firade vi också där i stora staden, fick frukost på sängen och massa fina presenter av min fina Bibbi, vi gick på massage, åt trerätters och drack lite vin. 
 
Dagen efter steg vi upp innan solen, lämnade trötta och lite ledsna vårt hotellrum. Den 27 mars var här, det var dags att åka hem. Vi satt nog ganska tysta i taxin på väg ut till flygplatsen, småpratade lite med taxchaffören. Annars var vi fulla med tankar, jag var full med flygrädsla och Sabina suckade. Det var verkligen slut här, så sjukt bra vi haft det. ♥
 
 

Kommentera här: