Wochenende in München

Här kommer ett inlägg med massa bilder, brace yourselfs! 🙈I torsdags tog jag, Tamara, Ting och Irene bussen till München, en resa på lite drygt tre och en halv timme. Här har vi spenderat hela helgen och vi har haft det så bra! Tamara har familj här och de var snälla nog att bjuda in oss att bo i deras lilla radhus. Det låg i utkanten av staden, men bara en 20 minuters resa med tunnelbana in till centrum så det var perfekt!


Pappan i familjen jobbar med guidade turer ett par gånger i månaden så han tog med oss på en privat-tur och visade oss massa fina platser runt staden. Vi åkte upp i tornet på stadshuset där vi hade utsikt över innerstan, vi såg flera fina kyrkor och flera historiska platser med intressanta berättelser. Vi promenerade också runt i den engelska trädgården ett tag, där var så fint! Vid ett ställe hängde massa surfare då en "våg" har uppstått i vattenströmmen. 


Vår andra dag spenderade vi i stan på egen hand, efter en riktig lördagsfrulle tog vi tunnelbanan till andra sidan stan, närmare bestämt till Olympia Park. Här hölls sommar-OS 1972. Många av de olika arenorna används fortfarande till sportevenemang och som träningsplatser, och andra har gjorts om till museum och en till en dinosauriepark. Vårt mål var Der Olympiaturm, ett 200 meter högt tv-torn som ligger mitt i det stora sportområdet. Vi betalde en liten slant för att åka upp till toppen med hissen som for i 7 meter per sekund (!!) och däruppe hade man utsikt över hela München. Vid klart väder kunde man se alperna också, men det var lite mulet i kanterna denna dag. Tur för oss att vi har berg så det räcker och blir över hemma i Schweiz. Resten av dagen spenderade vi inne stan där vi såg allt från riksdagshus till liveband iklädda lederhosen spela i stans största och mest välkända ölhall. 


Vid det kinesiska tornet på bilden här ovanför åt vi lunch, det var en av de största Biergarten's i stan och vi åt riktig typisk tysk-lunch med Käsespäzle, Bretzel och Radler i glasen. Jag var så nöjd haha. Förälskade mig totalt i München under de få dagarna jag spenderat här! Det var verkligen en så fin stad med så mycket att erbjuda. Det är en stor stad med 1,5 miljoner invånare men den hade fortfarande en väldigt avslappnad och skön atmosfär, inte så stressigt och trångt som det kan kännas på vissa plaster. Om jag någon gång skulle få för mig att flytta till Tyskland så får det nog bli München! Love it. 
💕
1 emma:

skriven

vilka byggnader

Kommentera här: