PHTG vs LNU

Trots att jag försöker roa mig och upptäcka så mycket jag kan och hinner här, så spenderar jag ju faktiskt en hel del tid i skolan också - och universitetet, det är ganska annorlunda jämfört med hemma.Tänkte jag skulle skrivit det här inlägget i halvtid ungefär, men tiden bara flyger iväg! Nu är det inte ens två månader kvar tills jag ska åka hem, och det känns helt galet. Tänkte iallafall att jag skulle berätta lite om hur det är att plugga på Pädagogische Hochschule Thurgau, och vad de störta skillnaderna är jämfört med hemma.
 
♦ Schemat och upplägget är väldigt annorlunda, här läser vi alla kurser samtidigt och har ett stående schema som är samma för varje vecka. Istället för att läsa en kurs i taget och tenta av den efter fem veckor som hemma, så läser vi alla kurser parallellt och har två "exam weeks" i slutet av terminen.
 
♦ Alla föreläsningar och lektioner är obligatoriska, och vi får läxor! Det hela känns lite som att vara tillbaka på gymnasiet igen. Vi har lov att missa två lektioner i varje kurs, missar man fler får man kompensera med någon extra uppgift. På varje föreläsning/lektion skickas det runt en liten "sign in list" där man skriver under på att man närvarat.
 
♦ Studenterna kallar sina lärare vid efternamn, precis som eleverna på min praktikplats kallade mig för Frau Modig. Även de flesta lärare kallar oss studenter vid efternamn, med vissa undantag.
 
♦ På grund utav att vi läser alla kurser parallellt och att vi inte är uppdelade klassvis som hemma, så blir lektionerna väldigt utspridda över dagarna. Varje dag har jag flera timmars håltimma, och vi har också väldigt sena lektioner. Två dagar i veckan slutar jag klockan 6 och en gång klockan 7. Hemma klagar vi högt om vi skulle råka ha föreläsning till klockan fem en dag. Lektionerna börjar också ganska tidigt, min tidigaste är kl 07.45!
 
Allt som allt så gillar jag det ändå här, det är ganska skönt att ha lite omväxling med alla olika lektioner som man har i veckan, samtidigt som jag fasar lite för tentaveckorna när allting ska sitta i huvudet samtidigt. 😅